نگاهی به سریال «فوفو: مسافری از کامادو»

برای مخاطب امروز

سریالی ساخته میثم معراجی
- 3 دقیقه مطالعه

سریال «فوفو مسافری از کامادو» به کارگردانی میثم معراجی روزهای سه شنبه ساعت ۸ صبح از پلتفرم فیلم‌نت عرضه می‌شود. این سریال برای مخاطبان کودک و نوجوان ساخته شده است و تا کنون با استقبال این قشر از مخاطبان روبه رو شده است. به همین بهانه خانم گلاره محمدی منتقد و نویسنده سینمایی یادداشتی را درباره نسبت‌ها و تفاوت‌های این سریال با آثار رایج سینمای کودک ایران نوشته است.

به گزارش فیلم‌نت‌نیوز، در دهه ۶۰ که دوران طلایی سینمای کودک بود، فیلم ها و سریال های متعددی با محوریت کودکان و برای آنها ساخته می شد، سینماداران سئانس های فوق العاده برای «کلاه قرمزی و پسرخاله» در نظر می گرفتند و «گلنار» از سینما بلوار به سینما سعدی در رفت و آمد بود و «گربه آوازه خوان» و «مریم و میتیل» و «الو الو من جوجو ام» فیلم های محبوب مدارس برای اردوی بچه ها بودند.

«مدرسه موشها»، «دزد عروسک ها»، «پاتال و آرزوهای کوچک» و… تنها نمونه هایی است از تلاش سینماگران در دهه ۶۰ و نیمه نخست دهه ۷۰ برای نسلی نو که سالهای کودکی خود را در آن دوران سپری می کردند.

چند سالی است که سینمای کودک چنان رو به افول گذاشته که لزوم برگزاری جشنواره فیلم های کودک و نوجوان هم زیر سوال رفته و حتی در زمان برگزاری این رویداد که زمانی مهمترین رخداد سینمایی در حوزه کودک و نوجوان محسوب می شد، توجه گروه هدف این جشنواره را نیز به خود جلب نمی کند. از سوی دیگر فیلم های ژانر کودک و نوجوان به دو گروه کلی تقسیم می شوند.

آثاری که برای این گروه سنی ساخته شده و فیلم هایی که درباره کودکان و نوجوانان به مرحله تولید و اکران می رسند. در حال حاضر به نظر می رسد که از هر دو منظر کمتر از داستان پردازی های خیال انگیز استفاده می شود. به خصوص که در تولید فیلم های این ژانر از امکانات و شیوه هایی استفاده می شود که چندین سال است به صورت کلیشه ای مورد استفاده سینماگران و کارگردان های این ژانر قرار گرفته است. به بیان دیگر، هیچ تحول یا تغییر رویه ای در تولید آثار کودک و نوجوان دیده نمی شود. این در حالیست که میزان و سطح کیفی جلوه های ویژه، امکانات و ابزار تولید و حتی تجربه کارگردان های سینمای ایران طی این سالها رشد قابل توجهی داشته است.

در چنین شرایطی پلتفرم فیلم نت، مجموعه ای را با هدف آشتی دادن مخاطب کودک تهیه و عرضه کرده که می تواند راهگشای تولیدات بعدی در این حوزه باشد. سریال «فوفو: مسافری از کامادو» تلاش کرده ویژگی های مورد علاقه بچه های امروز را در ساختارش بگنجاند؛ از جلوه های بصری استانداردی بهره برده، رنگ و فرم های جذابی را به تصویر کشیده، در طراحی کاراکتر موفق عمل کرده و در یک نگاه کلی کوشیده تا هرآنچه یک دهه نودی از یک محصول سرگرم کننده توقع دارد را برآورده سازد. داستان فصل اول این مجموعه از جایی شروع می‌شود که موجود عجیب و بامزه‌ای به نام فوفو توسط نیروهای پلید پادشاه میتا میتا، از سیاره خودش دزدیده می‌شود. فوفو هنگام انتقال به میتا میتا از سفینه به بیرون پرتاب شده، به زمین سقوط می‌کند و از دودکش شومینه خانه‌ای سر در می‌آورد. این آغاز ماجراهای فوفو و آرزوهای عجیب بچه‌ها روی کره زمین است. این سریال با حفظ استانداردها و توجه به ذائقه مخاطبش و نیز شناختی که از کودک امروزی داشته (اینکه به سادگی مجذوب قصه نمی شود و خنداندنش کار آسانی نیست) توانسته با پخش ۶ قسمت، که هریک از آنها را به یکی از پیشگامان سینمای کودک در سالهای دور و نزدیک تقدیم کرده، جایگاه خود را در میان تماشاگران پیگیر پلتفرم ها پیدا کند و دنبال کنندگانش سه شنبه ها را مشتاق دیدن قسمت جدید مجموعه بمانند.

نویسنده: گلاره محمدی

منبع: خبرگزاری برنا

برچسب‌ها: الیکا عبدالرزاقی،تیتر یک،جواد رضویان،فوفو مسافری از کامادو،فیلم نت،میثم معراجی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها