«بچه زرنگ» شیرین و دوستداشتنی
به گزارش فیلمنت نیوز، «بچه زرنگ» (۱۴۰۱) سومین فیلم از مجموعه آثاری است که گروه هنر پویا از سال ۹۴ با «شاهزاده روم» ساخت آنها را آغاز کرد، با «فیلشاه» (۹۷) ادامه داد و در نهایت به «بچه زرنگ» در همکاری با کانون منجر شد. هر سه این آثار علاوه بر جوایز متعددی که از جشنواره های گوناگون داخلی همچون فجر، پویانمایی تهران، جشن حافظ و… بردند در هنگام اکران هم فروش های بسیار بالایی داشتند به نحوی که «شاهزاده روم» ۵ میلیارد تومان، «فیلشاه» ۸ و نیم میلیارد تومان که در زمان خود تبدیل به پروفروش ترین انیمیشن بلند تاریخ سینمای ایران شد و «بچه زرنگ» هم با فروش ۶۲ و نیم میلیاردی عنوان پرفروش ترین انیمیشن تاریخ سینمای ایران را با اقتدار از «فیلشاه» ربود. این آثار علاوه بر بازار داخلی، گیشه های بسیار موفقی هم در سطح بین المللی و در کشورهای زیادی داشته اند به نحوی که در صورت ادامه همین روند هیچ بعید نیست که گروه هنر پویا در آینده ای نه چندان دور تبدیل به والت دیسنی سینمای ایران شود!
اما «بچه زرنگ» که در بخش سینما آنلاین فیلمنت عرضه شده است (که البته از مقطعی هادی محمدیان از ادامه کارگردانی آن کنار کشید) صرفنظر از برخی ضعف های کوچک از جمله لحن هومن حاجی عبداللهی با مدل صحبت نقش رحمت در سریال پایتخت، برای صداپیشگی ببر مازندران و همچنین حضور و نقش کمرنگ دختران در قصه اما در مجموع فیلمی است که در این ژانر و برای این مخاطب استانداردهای لازم را رعایت کرده و در نتیجه اثر موفقی از آب درآمده است.
مهمترین نقطه قوت آن، فیلمنامه مناسبی است که بر مبنای ساختار کلاسیک به درستی طراحی شده است یعنی معرفی شخصیت ها و فضاسازی، کشمکش و گره افکنی و در نهایت هم گره گشایی و پایان.
یکی از مهم ترین عواملی که با توجه به ساختار کار و ژانر اثر، تاثیر بسزایی در موفقیت «بچه زرنگ» داشته است قهرمان سازی و طراحی درست شحصیت های قهرمان (بچه زرنگ) و ضد قهرمان (چنگیز) و جنگ و جدال جذاب و مهیجی است که بین آنها تا پایان فیلم جریان دارد. البته در این میان شخصیت های فرعی داستان هم (که بیشتر در سمت قطب مثبت آن قرار گرفته اند) کمک زیادی به افزایش جذابیت ماجرا کرده اند از جمله مش غلامرضا پیرمرد مهربان و شیرین محیط بان، حیواناتی که در جنگل به کمک بچه زرنگ می آیند و همچنین خواهر کوچک بچه زرنگ که با وجود حضور بسیار اندکش ولی بسیار شیرین و دوست داشتنی از آب درآمده است.
نکته قابل توجه دیگر هم طراحی درست شخصیت هاست که در افزایش جذابیت آنها (به ویژه نقش های اصلی) تاثیر بسزایی داشته است مثلا شیطنت ها، خرابکاری ها و رویاپردازیها با شخصیت های فیلم های ابرقهرمانی، «بچه زرنگ» را بسیار جذاب و متناسب پسربچه های این گروه سنی می کند یا رفتار و گفتار چنگیز که کاملا منطبق بر چنین کاراکترهایی در این ژانر محبوب سینمایی است.
اما شاید مهم ترین ویژگی و امتیاز فیلم، صرفنظر از ساختار و قصه درست و فکر شده، پیام و حرف اصلی داستان است یعنی توجه به محیط زیست و اهمیت بالای حفظ و نگهداری آن. انتخاب چنین هدفی از سوی سازندگان اثر که شاید خیلی هم در حد درک و علایق گروه سنی مخاطبان این فیلم نباشد، بسیار ارزشمند و قابل ستایش است. با این حال در کنار این پیام اصلی داستان، نکات انتقادی جذاب و قابل توجه دیگری را هم در طول فیلم می بینیم که می تواند جنبه آموزشی خوبی برای مخاطبان خود داشته باشد از جمله نقش و تاثیر مخرب شکارچیان غیرمجاز در آسیب رساندن به محیط زیست و جنگل های زیبای کشورمان، رانندگی های خطرناک و بی ملاحظه، احترام به بزرگ تر، کمک به دیگران و البته علاوه بر همه اینها فضای شاد و پر از رنگ و زیبایی فیلم و موسیقی های جذاب گروهی همراه با صحنه های رقص کاراکترها از دیگر مولفه های جذاب این فیلم برای جلب توجه مخاطب خود هستند، اما در نهایت شاید زیباترین صحنه فیلم آن جایی باشد که ببری در اتاق بچه زرنگ روی نقشه بزرگ ایران که روی کف زمین پهن شده به راحتی خوابش می برد.
محمدرضا معطر
بچه زرنگ را در سینما آنلاین فیلم نت تماشا کنید
۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
فیلم بچه زرنگ خیلی خیلی خوب است