فیلم «ابلق» به عنوان پنجمین اثر کارنامه نرگس آبیار، یک جورهایی با بحث تعرض و خشونت جنسی علیه زنان گره خورده است. پریسا کرزیان که به همراه آبیار، فیلمنامه «ابلق» را نوشته، معتقد است فیلم «ابلق» فقط درباره تعرض، خشونت جنسی و مسائل زنان نیست بلکه دربارهی سوءاستفاده از قدرت و رنج سکوت در برابر آن است.
پریسا کرزیان، یکی از نویسندههای فیلم «ابلق» در مصاحبه مفصلی با ایلنا به نکات مهمی درباره محتوا، شائبههایی درباره سانسور و.. در این فیلم اشاره کرده.
کرزیان توضیح داده: «فیلم «ابلق» فقط درباره تعرض، خشونت جنسی و مسائل زنان نیست بلکه دربارهی سوءاستفاده از قدرت و رنج سکوت در برابر آن است. فرقی نمیکند که این قدرت در دست یک مرد باشد یا یک زن! (این موضوع را در اصناف، اقشار، طبقات و حتی محیطهای خانوادگی شاهد هستیم) در هر صورت ممکن است شخص از جایگاه و اعتماد دیگران در جهت منافع شخصیاش سوءاستفاده، تعرض و بهرهکشی کند یا حقوق دیگران را نادیده بگیرد. سکوت در مقابل این رنج همچون درهای هولناک است و «ابلق» درباره جامعه و بستری است که انسانی را به سوی این دره سوق میدهد و نظارهگر سقوطش میشود.»
او گفته که منظور فیلم مشکلات طبقه فرودست نیست و به دلیل دیگری داستان را در محلهای فقیرنشین روایت کردهاند: «این موضوع فقط شامل اقشار ضعیف جامعه نمیشود. ما در طبقات مرفه هم شاهد چنین ماجراهایی هستیم. فقط نوع مواجهه و شکل ظاهری آن فرق دارد. ماهیت همان است و درد همان.من در قصه نیاز به اهرم فشاری داشتم که راحله ناچار شود به آن دلیل حرفش را پس بگیرد و این اهرم همان تعصب و خشونت و عواقب ناشی از آن بود. در پلات اولیه، قصه بین اهالی یک آپارتمان در محلهای متوسط رخ میداد و با اینکه ویژگیهای اخلاقی مرز و طبقه نمیشناسد اما به نظر میآمد که در محلههای ضعیف و حاشیهنشین این تعصب و خشونت شکل بیرونیتری دارد. به همین دلیل زمان نگارش فیلمنامه جغرافیای داستان و به موازات آن شخصیتپردازی و سایر موارد را با توجه به این موضوع تغییر دادم. در واقع هدف من گفتن این قصه بود، نه نشان دادن مشکلات یک قشر خاص.»
نویسنده ابلق گفته از ابتدا قصدش نشان دادن صحنههای خشن از تجاوز نبوده و معنای دیگری در سر داشته: «نشان دادن این میزان از تعرض یا خشونت جنسی در فیلمنامه، چیزی بود که از همان لحظهی اول در ذهنم بود و برای من به عنوان فیلمنامهنویس ربطی به ممیزی و سانسور نداشت زیرا هدفم نمایش میزان خشونتهای جنسی نبود؛ بلکه نحوهی برخورد آدمها با ظلم یا تعرضی که اتفاق افتاده، مدنظرم بود. ضمن اینکه تعرض و تجاوز به حق و حریم دیگران فارغ از میزان آن در هر صورت سراسر رنج است. فیلم به فیلمنامهای که در ابتدا نوشته بودم به شدت نزدیک است و تقریباً میتوانم بگویم هیچ چیزِ آن حذف یا سانسور نشده است. شاید در بازنویسی یا اجرا مواردی باشد که شامل این موضوع شده و من از آن بیخبرم.»
کرزیان در پاسخ به این سوال که چرا شخصیت محوری فیلم منفعل نشان داده شده هم توضیح داده: «شخصیت اصلی فیلم قربانی شرایط است و به دنبال آن ناچار است مصلحت اندیشی کند. اگر شرایط طور دیگری بود انتخاب او هم متفاوت میشد و با این حال اصلاً منفعل نیست. او برخلاف تمام زنانِ دیگرِ فیلم، که در معرض همین موضوع قرار گرفتهاند و هیچ اقدامی نکردهاند، واکنشهای زیادی نشان میدهد. تلاش او برای رفتن از آنجا و اقدام دردناکش برای جلوگیری از آن اتفاق و جلوتر حرف زدن و فریاد زدنش، همه نشان از شخصیت کنشگر او دارد. اما در نهایت جبر محیط اطرافش از او قویتر است.»
فیلم «ابلق» در حالی به اکران خود در سینماها ادامه میدهد که توانسته فروش خود را از مرز ۶ میلیارد تومان عبور دهد.