از ماهور الوند و شهرام مکری تا ژاله آموزگار

سخنرانی‌های تدکس دانشگاه تهران ۲۰۲۵ منتشر شد

- 6 دقیقه مطالعه
سخنرانی های رویداد تدکس دانشگاه تهران در سال ۲۰۲۵ در پلتفرم فیلم نت منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی فیلم‌نت، رویداد تدکس دانشگاه تهران در سال ۲۰۲۵ روز ۸ خرداد ۱۴۰۴ در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار شد و فیلم‌نت به عنوان برندی حامی فرهنگ و هنر در کنار این رویداد بود.

در راستای این همکاری، فیلم‌نت بخش ویژه رویداد را در پلتفرم خود راه‌اندازی کرده و محتوای امسال و دوره گذشته را در اختیار مخاطبان قرار داد.

از جمله سخنرانان این رویداد می‌توان به ژاله آموزگار، شهرام مکری، ماهور الوند، محمدرضا علوی، زری منصف، اکبر سلطانی، روزبه صالح‌آبادی و حسین سلاح ورزی بودند.

سرفصل سخنرانی ها به شرح زیر است:

تجربه در دل انتخاب 

این سخنرانی، روایت ماهور الوند، بازیگر سینما و تئاتر از مواجهه با دوراهی‌های انتخاب در زندگی شخصی‌اش است. دو راهی بزرگی میان ادامه تحصیل در دانشگاه و یا ورود به دنیای سینما و اینکه چطور با ترس، تردید و فشارهای بیرونی روبه‌رو شد تا سرانجام راهی را انتخاب کرد که با قلبش هم‌جهت بود.

بازگشت به انتخاب 

شهرام مکری، نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر، به بررسی این موضوع می‌پردازد که در دنیای پرشتاب امروز، هنر بیش از هر زمان دیگری به انتخاب آگاهانه نیاز دارد. نه فقط انتخاب هنرمند در خلق اثر، بلکه انتخاب ما در نحوه‌ تماشا، گوش دادن و احساس کردن. بازگشت به انتخاب به معنای بازگشت به معناست.

ایران، اقتصاد، توسعه

حسین سلاح ورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران و رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران، توضیح می‌دهد که گاهی اوقات، سرنوشت یک نسل، با یک تصمیم واحد شکل می‌گیرد، تصمیمی که توسط دولت‌ها، نهادها یا حتی خود مردم در یک لحظه بحرانی گرفته می‌شود. این سخنرانی دعوتی است برای بازنگری در تصمیم‌گیری جمعی‌مان تا در مورد چگونگی انتخاب مسیرمان، به عنوان یک جامعه، در مواقع ضروری تأمل کنیم.

 خاک و انتخاب های پیش‌ رو

روزبه صالح آبادی، مدیرعامل شرکت بسپار پی ایرانیان، در این سخنرانی به مسائل حیاتی مربوط به سلامت خاک و مدیریت زباله‌های آلوده در محیط زیست می‌پردازد. همچنین دانش گسترده و رویکردهای نوآورانه خود را برای حفاظت و احیای اکوسیستم‌های طبیعی به اشتراک می‌گذارد.

مسکن و آینده جوان ایرانی

محمدرضا علوی، پژوهشگر حوزه مسکن، در این سخنرانی با تمرکز ویژه بر مسائل مسکن، چالش‌های پیش روی جوانان ایرانی در تأمین فضاهای زندگی مقرون‌به‌صرفه و مناسب را بررسی می‌کند.

چگونه یک متفکر نقاد شویم؟

 اکبر سلطانی، فوق تخصص غدد و کارشناس ارشد فلسفه و مدرس دوره‌های تفکر انتقادی، در این سخنرانی بررسی می‌کند که چگونه می‌توانیم انتقادی فکر کنیم و تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیریم.

هنر خویشکاری

 زهرا منصف، به عنوان یک تسهیل‌گر نوشتن، در این سخنرانی، خودسازی یا هنر انجام دادن کار برای خود را بررسی می‌کند و بر اهمیت اقدامات عمدی و هدفمند که رابطه با خود را پرورش می‌دهند، تأکید می‌کند.

 ایران

در این سخنرانی، ژاله آموزگار، استاد تمام ادبیات دانشگاه تهران و ایران شناس، رابطه‌ای عمیق میان اسطوره‌ها و سرنوشت ایران را مطرح کرد و بر ضرورت حفظ فرهنگ و زبان فارسی تاکید نمود و این دو رکن را، سنگری برای حفظ ایران دانست.

این رویداد با مجوز رسمی از TED جهانی و با هدف انتشار ایده‌های نو، تفکر برانگیز و الهام‌بخش، توسط تیمی از دانشجویان داوطلب و دغدغه‌مند از دانشگاه‌های تهران، شریف و علامه طباطبایی طراحی و اجرا شده است.

تداِکس دانشگاه تهران (TEDxUniversityofTehran) به عنوان یکی از باکیفیت‌ترین و هدفمندترین گردهمایی‌های دانشگاهی کشور، میزبان سخنرانانی شاخص از حوزه‌های گوناگون فرهنگ، فلسفه، هنر، علوم انسانی، اقتصاد و جامعه‌شناسی خواهد بود.

تم محوری این دوره «انتخاب یا انفعال» است؛ مفهومی کلیدی در دنیای امروز که سخنرانان در قالب سخنرانی‌های ۱۸ دقیقه‌ای به بررسی زوایای مختلف آن در ساحت فردی و اجتماعی پرداختند.

سخنرانی های تدکس دانشگاه تهران در فیلم نت

 

برچسب‌ها: تداکس دانشگاه تهران
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها