«قهوه پدری» و تلاش یک خانواده برای رهایی
به گزارش فیلم نت نیوز، شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و تورمی که وجود دارد اقشار جامعه را به دو دسته تقسیم کرده است عدهای زیر خط فقر هستند و با مشکلات دست به گریبانند و عدهای دیگر که تلاش میکنند شرافتمندانه و آبرودارانه با هر مشقتی که هستند از پس مشکلات برآیند و زندگی کنند. در این میان قشری هم هستند که از آب گل آلود ماهی میگیرند و از هرچیزی سعی میکنند سودی برای خود فراهم کنند که گروه نو کیسهگان را شکل میدهند؛ اقشاری که سوژه سریال جدید مهران مدیری شدهاند.
مهران مدیری از جمله کارگردانانی است که همواره جلوتر از زمانه خود گام برداشته است و آثارش در قالبی طنز بیانگر مشکلات جامعه ایرانی است. او که مدتی از فضای سریال سازی دور بود و بیشتر به سمت ساخت رئالیتی شو و مسابقات رفته بود، این روزها با سریال «قهوه پدری» بار دیگر به شبکه نمایش خانگی بازگشته است. سریالی که تاکنون دو قسمت آن از پلتفرم فیلم نت پخش شده است.
او با همکاری امیر برادران نویسنده تلاش کرده تا بار دیگر و در قالبی طنز به مسائل و مشکلات جامعه امروز ایران نگاه کند. قصه درباره خانوادهای آبرومند و فرهنگی است که در طی این سالها همه سعی و تلاششان این بوده است تا بتوانند روی پای خود بایستند و شرافتمندانه زندگی کنند، اما با مشکلاتی همچون ازدواج و معیشت فرزندان خود مواجه هستند و از سوی دیگر به دلیل بدهیهای فراوان حالا پای طلبکارها به میان آمده است بنابراین تلاش میکنند تا با همفکری یک دیگر از پس مشکلات رها شوند اما…
از نقاط قوت این سریال میتوان به حضور ژاله صامتی اشاره کرد که همانند سایر آثارش بار بازی جدی کار را به دوش میکشد هرچند که در عین حال طنازیهای خاص خودش را هم دارد. او در این سالها با حضور در آثار مختلف طنز نوع دیگری از بازیگری خود را در معرض دید مخاطبان قرار داده است. در این سریال هم هرچند گاهی به حضورش در سریال «زیرخاکی» نزدیک میشود اما صامتی در این سریال در نقش مادر خانواده که تمام هم و غمش این است تا گزندی به خانواده و فرزندانش نرسد به ایفای نقش پرداخته است. او نمونه یک مادر ایرانی است که برخی ویژگیهایش پررنگتر شده و در قالبی طنز به مخاطب نمایش داده میشود.
اما نقطه مقابل او سام درخشانی است که این بار در قالب پدر خانواده ظاهر شده است. او با ظاهر و گریمی متفاوت نماد پدری ایرانی است اهل فرهنگ و شعر و ادب که به دلیل مسائل و مشکلات مالی تلاش میکند آن را از خانواده پنهان نگه دارد ولی در پی افزایش مشکلات مجبور است آن را با اعضای خانواده تقسیم کند و در پی آن اعضای خانواده برای این که بتوانند از این بند رها شوند درگیر مسائلی میشوند که قصه را پیش میبرد. در واقع مدیری تلاش کرده نشان دهد که برخی چطور یک شبه ره صدساله را طی میکنند در حالی که این کار، کار هر کسی نیست و او به خوبی این مسئله را به نمایش گذاشته است. او گرگهایی که در لباس میش همواره کمین کردهاند تا افراد ساده دل مانند پدر خانواده را هدف قرار دهند و از نردبان آنها بالا بروند و به سودی برسند را در معرض دید مخاطب قرار میدهد.
جواد رضویان، حامد آهنگی و حتی خود مدیری هنوز آنطور که باید کاراکترهایشان به مخاطب معرفی نشده است. نکته بارز و جالب و شاید شگفتی این سریال حضور سهیلا کاشفی است که در نقش ناهید در این سریال حضور یافته است. او که سالها در مقام منشی صحنه در سینما و تلویزیون فعالیت داشته این بار در قالب کاراکتری جدید در این سریال مقابل دوربین قرار گرفته است.
مدیری که در این سریال نیز هماند سایر آثار قبلیاش از همان میزانسنها و حرکات دوربین بهره میگیرد این بار هم تلاش کرده تا از همه اقوام ایرانی در اثرش بهره بگیرد و با آنها حتی شوخی داشته باشد، از پدر عروس خانواده گرفته تا کاراکتر جواد رضویان که رئیس بانکی خیالی است.
مهران مدیری بارها و بارها در آثارش از «پاورچین» و «نقطه چین» گرفته تا آثار دیگر نگاهش به مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه نگاهی دارک بوده است که آن را در قالب طنزی تلخ به نمایش درآورده و نکات مهمی را نیز در آن گوشزد کرده است. از همین رو آثار طنزش متفاوت از همکارانش پیش رفته و مخاطبان خاص خود را دارد. باید دید آقای کارگردان این بار چطور کار را پیش میبرد و این خانواده تا چه اندازه میتوانند در دل مخاطبان جایگاه خود را پیدا کنند.
سمیرا افتخاری روزنامه نگار
سریال قهوه پدری را در فیلم نت تماشا کنید