بازگشت پدرِ قهوه تلخ

- 5 دقیقه مطالعه
بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان اثر جدید مهران مدیری ساخته و در فیلم‌نت پخش شد و این چهره مهم حوزه کمدی سریالی به این عرصه بازگشت.

به گزارش فیلم نت نیوز، مهران مدیری در حالی با «قهوه پدری» به سریال سازی طنز بازگشته که از آخرین کار او در این حیطه و همکاری پلتفرمی چهار سال و مدیوم تلویزیونی آن ۹ سال می‌گذرد. طی این سال‌ها او از سریال‌سازی روتین دور بوده به اجرای مسابقه و رئالیتی‌شو پرداخت که در هر دو مدل نشان داد نه تنها موفق نبوده، بلکه شکست هم خورده است. مدیری حتی در سبک نئو سریال‌هایی که در شبکه نمایش خانگی ساخته و پخش شد نیز در اندازه برند خودش ظاهر نشد؛ برندی که سه دهه در تلویزیون حرف اول را می‌زد.

مهران مدیری سلطان ساخت کمدی‌های معروف به نود شبی در تلویزیون بود و با آمیختگی رئال-فانتزی، یک سبک منحصر به فرد برای خودش پدید آورد. او که کار خودش را با آیتم‌های مناسبتی و موقعیتی و با «ساعت خوش» شروع کرد و اکیپ با استعداد طنازان را به سینما و تلویزیون معرفی کرد، از ابتدای دهه هشتاد روی به ساخت سریال‌های داستانی روتین آورد و تا اواخر همین دهه هم جز موفق‌ترین سازندگان کمدی در مدیوم تلویزیون بود که با ساخت مرد هزار چهره و دو هزار چهره این توفیق را به اوج خود رساند، اما از ابتدای دهه نود و با ساخت دو اپیزودی «در حاشیه» خودش نیز به حاشیه رفت و سیر نزولی کمی و کیفی حرفه‌ای‌اش سرعت گرفت. او سپس ساخت سریال را رها کرد و به اجرای تالک شو و مسابقه دورهمی در چند فصل روی آورد که در آنجا نیز آنطور که از مهران مدیری انتظار می‌رفت ظاهر نشد.

مدیری در اواخر دهه نود مجدد به سریال سازی برگشت، اما نه به تلویزیون. او شبکه نمایش خانگی را برای محک خود انتخاب و دراکولا و هیولا را بر محوریت نقد سرمایه‌داری، نوکیسگی، مافیا و رانت، بصورت شفاف ساخت که به علت آوانگارد بودن بیش از حد و شور شدن گزاره‌ها و المان‌های بیانی آن، حرارت آن زود از دهن افتاد. او در یکی دو سال اخیر با رئالیتی شوی «اسکار» و اجرای «گل یا پوچ» سعی کرد به اعتبار قبلی خودش برگردد که همچنان در این دو اثر نیز دیده نشد.

مهران مدیری اما حالا با ساخت یک سریال خانوادگی با مضامین «اهمیت کتاب و کتابخوانی»، «شغل شریف»، «کسب نان حلال» و «سبک زندگی به دور از اشرافیت» به نام «قهوه پدری» و با پخش در پلتفرم فیلم‌نت مجدد به سریال سازی برگشته و طبق آن چیزی که از دو قسمت منتشر شده آن دیده شده و برآمده، مدیری در سبک جدید از فانتزی‌های مرسومش دور شده و سعی کرده یک کار رئال و زیست واقعی را با هویت یک خانواده پرجمعیت نشان دهد؛ برعکس اکثر سریال‌هایش در تلویزیون یا پلتفرم که فاقد محوریت خانواده مخصوصا خانواده پرجمعیت و فرزند بوده است. اما در همین «قهوه پدری» هم خود او همچنان نقش یک تیپ خاص و متمایز با نگاه از بالا به پایین را بازی کرده که به نظر امضا او در اکثر کارهایش است.

«قهوه پدری» در دو قسمتی که پخش شده، سبک کار تلویزیونی است و به نظر اگر کدورت‌هایی که احتمالش وجود دارد با صداوسیما نداشت، این کار در آن مدیوم پخش می‌شد، اما به هر حال فیلم‌نت به عنوان پلتفرم پیشتاز و ریسک کننده، این بازگشت مدیری را استقبال و سعی کرده با چنین حمایت و پشتیبانی، برند مدیری به اعتبار قبلی خودش برگردد. حال باید دید در ادامه سریال این اعتبار بازستانی می‌شود؟

مسعود کارگر کارشناس و منتقد سینما

سریال قهوه پدری را در فیلم نت تماشا کنید

برچسب‌ها: قهوه پدری،مهران مدیری
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها