چرا فیلم «کوروش کبیر»ساخته نمی شود؟

- 3 دقیقه مطالعه

رامین مارالی

دو سال پیش قزاقستان فیلمی با نام «تومیریس»علیه چهره تاریخی کوروش کبیر به پخش رساند که داستان آن به نوعی تحریف تاریخ بود و به ماجرای کشته شدن کوروش کبیر بر اساس روایتی از هرودت پرداخت. حال در این نگاره به پرونده ساخت فیلم«کوروش کبیر»می پردازینم که قریب به ده سال است به حقیقت نمی پیوندد
از سال ۱۳۹۰ مسعود جعفری جوزانی و علی معلم به عنوان کارگردان و تهیه کننده، برای ساخت فیلمی با محوریت کورش درخواست پروانه ساخت داده بودند که ساخت این پرونده با عدم صدور مجوز مواجه می شد که در سرانجام در واپسین روزهای سال۱۳۹۲ موافقت اصولی توسط شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی برای این فیلم صادر شد.

علی معلم دراسفند۹۲ بیان داشت: «امیدوارم با یاری همه مردم، سرمایه‌گذاران و نهادهای خصوصی و دولتی و همچنین سازمان‌های سینمایی و هنرمندانی که برای حضور در این پروژه اعلام آمادگی کرده‌اند، بتوانیم در زمانه‌ای که بیشترین هجوم به سرزمین ایران از طریق ساخت فیلم‌های جعلی پیرامون ملت بزرگ ایران و پیشینه تاریخی و معاصر آن صورت می‌گیرد، گامی در جهت معرفی ساختار تمدن و قهرمانان تاریخی کشورمان برداریم»

علی معلم درمرداد۹۴: در یکی از جلسات که اعضای سازمان سینمایی در آن حاضر بودند، مساله ساخت این اثر را مطرح کردیم که با لبخند این مدیران همراه بود و گفتند«خیلی خوبه، برو بساز» با این خنده از ما و فیلم حمایت به عمل آوردند که باید نهایت قدردانی را از این دوستان به عمل آورد. وی در پایان گفت: امیدوارم ساخت این اثر توسط مردم مهین پرست ایران هرچه سریع تر آغاز شود، کما این که نحوه زندگی و حکومت کورش بزرگ خط مشی های زیادی را برای جهانیان ترسیم کرد. شک ندارم که این پروژه بالاخره ساخته خواهد شد.

در اسفندماه ۱۳۹۴ کتاب کوروش کبیر با حضور جمعی از بازیگران سینمای ایران رونمایی شد؛جوزانی با حضور در برنامه خندوانه در فروردین ماه سال۱۳۹۵ عنوان نمود که آرت بوک فیلم تا پایان خرداد و پرِ ویز تا شهریور ماه آماده می شود و با برنامه ریزی منسجم فیلم برداری حداکثر ۴ ماه طول خواهد کشید.

جوزانی شهریورماه آن سال درباره لوکیشن این فیلم گفت:«از سویی در حال تصمیم گیری برای انتخاب شهر و یا استانی هستیم تا شهر پارسه را در آن جا بسازیم. باید ببینیم کدام شهر بیشتر از بقیه می تواند در انجام این کار به ما کمک کند».

او اسفندماه ۹۵ درباره ساخته نشدن فیلم چنین گفت: نمی دانم چه زمانی این فیلم ساخته شود اما ساخت آن به کمک های مردمی بستگی دارد و تا اینجا نیز با کمک های صد هزار و ۲۰۰ هزار تومانی مردم پیش رفته ایم.

پس از درگذشت نابهنگام علی معلم تهیه کننده فیلم؛در خرداد ماه سال۹۶ همزمان با رونمایی از چاپ دوم فیلمنامه «کوروش کبیر»،از کارهای انجام شده فاز صفر شامل١- سایت ٢- کوروش کارت بانک ملت و ٣- گزارش اتمام نقشه راه (آرت بوک) رونمایی شد.جوزانی در آن مراسم گفت:« امروز اتفاق‌های بزرگی افتاده است، نه تنها یک فیلم را می‌سازیم بلکه شهری را بنا خواهیم گذاشت و قول می‌دهم که این اتفاق در ایران می‌افتد و کارهای باستانی ما را در آنجا خواهند ساخت و این مال همه مردم ایران می‌شود و کسی نمی‌تواند دست روی آن بگذارد.»

آخرین خبر درباره این فیلم مربوط به تیرماه سال۱۳۹۸ است.جوزانی بیان داشت:«در حالی که چندین سال است اسپانسرهای مختلف از همکاری با پروژه کوروش خبر داده و حتی سه سال قبل با حضور یک بانک دولتی کیک آغاز پیش تولید این فیلم بریده شد؛تاکنون ۷۰۰ و خرده‌ای میلیون تومان بابت فیلم «کوروش» هزینه کرده‌ام ولی فعلا ساخت آن را متوقف کرده‌اند.متاسفانه اراده تولید در دست ملت نیست. در دست ما نیست. سرمایه‌گذارهای ایرانی هم شهامتش را ندارند و بیشتر برای کارهای دیگر می‌آیند نه فیلم‌ساختن!ما یک‌سری سرمایه‌گذار خارجی پیدا کردیم، با آنها قرارداد بستیم و کار را شروع کردیم ولی متاسفانه مشکلاتی بر سر راه‌شان پدید آوردند تا حدی که آنها به جز یک‌سری کمک‌هایی که انجام دادند، گذاشتند و رفتند.!

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها