۱۰ نکته جالب که در مورد سینمای مارول نمیدانستید!
دنیای سینمایی مارول یا (MCU) یکی از موفقترین پروژهها در تاریخ معاصر سینماست. این جهان سینمایی، با تلفیق داستانهای جذاب، شخصیتهای ماندگار و جلوههای ویژه شگفتانگیز، توانسته به یکی از پدیدههای فرهنگی قرن بیست و یکم تبدیل شود.
این ماجراجویی سینمایی با فیلم «مرد آهنی» (Iron Man) در سال ۲۰۰۸ رقم خورد و تاکنون، با بیش از ۳۰ فیلم و سریال، دنیایی یکپارچه و گسترده خلق کرده است. سینمای مارول علاوه بر استانداردهای جدیدی که برای فیلمسازی به ارمغان آورده، الهامبخش تولید آثار ابرقهرمانی نسل جدید نیز هست.
در این مقاله از فیلمنت نیوز، به بررسی جذابیتهای سینمای مارول و ده نکته جذاب و کمتر شنیده شده دنیای سینمایی مارول خواهیم پرداخت که شما را شگفتزده خواهد کرد.
توانایی بینظیر سینمای مارول در ایجاد ارتباط میان فیلمها، از اصلیترین دلایل موفقیت این دنیای سینمایی است. با وجود مستقل بودن داستان هر فیلم، بخشی از پازل بزرگ دنیای مارول نیز هست. ساختاری که مخاطب را وادار میکند که به جستجو در این دنیای پیوسته ادامه بدهند و تمامی فیلمهای مارول را تماشا کنند.
مثلث آتش مارول انتخاب بازیگران مناسب، تنوع گسترده در سبک و ژانر فیلم و استفاده از جلوههای ویژه بسیار پیشرفته است. عناصر کلیدیای که با کنار هم قرار گرفتن، گیشه را به آتش میکشد.
شخصیتهایی مانند مرد آهنی با بازی بینظیر رابرت داونی جونیور، کاپیتان آمریکا با بازی کریس ایوانز و بیوه سیاه با بازی اسکارلت جوهانسون، نه تنها در سینما که در ذهن مخاطبان نیز ابدی شدهاند.
در ادامه به ده نکته جالب و شنیدنی از سینمای مارول خواهیم پرداخت که قطعا نمیدانید!
۱. به دلیل افت بازار کمیکبوکها در اواسط دهه ۱۹۹۰، مارول به مرز فروپاشی رسید و در سال ۱۹۹۶ اعلام ورشکستگی کرد. اما سیاستهای مالی سختگیرانه پس از استخدام پیتر کانیو به عنوان مدیرعامل بود که ورق را برگرداند و مارول را از بحران نجات داد. نقطه عطفی که در نهایت باعث تأسیس استودیوی فیلمسازی مارول شد.
۲. کوین فایگی همیشه به عنوان معمار اصلی دنیای سینمایی مارول شناخته میشود، اما نباید نقش مهم دیوید مایزل، مدیر اجرایی مارول، در پایهگذاری این دنیای سینمایی فراموش کرد. ایده نوآورانه به هم پیوستگی فیلمها را توسط او مطرح شد. ایده درخشانی که موجب موفقیت کنونی مارول شده.
۳. برای تأمین هزینههای اولیه تولید فیلمهای مارول، دیوید مایزل توانست یک وام غیرقابل بازپرداخت به مبلغ ۵۲۵ میلیون دلار از بانک مریل لینچ بگیرد. این ریسک بزرگ، با موفقیت «مرد آهنی» بود که ثابت کرد در واقع سرمایهگذاری بسیار ارزشمند بوده است.
۴. جالب است که بدانید اولینبار در اواخر دهه ۱۹۹۰، دیوید مایزل پیشنهاد خرید مارول را به دیزنی داد، اما این پیشنهاد رد شد. اما پس از گذشت یک دهه، در سال ۲۰۰۹ و درست زمانی که دنیای سینمایی مارول در حال شکلگیری بود؛ دیزنی مارول را با مبلغ ۴ میلیارد دلار خریداری کرد.
۵. فیلم «مرد آهنی» بدون وجود فیلمنامه کامل شروع به فیلمبرداری شد؛ و بسیاری از دیالوگها بهصورت بداههپردازی ایجاد شدهاند. رابرت داونی جونیور در نقش تونی استارک، با خلاقیت و بداههگوییهای خود، باعث موفقیت چشمگیر فیلم کمک شده. جف بریجز، بازیگر نقش ضدقهرمان فیلم، این تجربه را شبیه به ساخت یک «فیلم دانشجویی ۲۰۰ میلیون دلاری» توصیف کرده است.
۶. در صحنهای از فیلم «مرد آهنی»، تونی استارک مشغول خوردن یک چیزبرگر از برگرکینگ است. اما این صحنه بیش از یک تبلیغ ساده بود؛ این صحنه نمادی از بازگشت به لذتهای ساده و نمادی از تغییر است. رابرت داونی جونیور با این صحنه به تصمیم شخصی خود برای ترک اعتیاد و بازگشت به مسیر حرفهایاش ادای احترام میکند.
۷. کوین فایگی تصمیم گرفت در تمام فیلمهای فاز دوم دنیای سینمایی مارول، ادای احترامی به مجموعه «جنگ ستارگان» داشته باشد. در همه این فیلمها، شخصیتی دست یا بازوی خود را از دست میدهد؛ دقیقا شبیه به اتفاقی که در چندین فیلم جنگ ستارگان رخ میدهد.
۸. مارول در فیلمهای اخیر خود از فناوری «The Volume» استفاده کرده است. این فناوری با استفاده از نمایشگرهای LED سهبعدی، امکان ساخت محیطهای واقعگرایانهای را فراهم میکند که تجربه بازیگران و جلوههای بصری را به سطحی جدید ارتقا داده است.
۹. ماهرشالا علی ابتدا در سریال «لوک کیج» به عنوان ضدقهرمان ظاهر شد. اما جالب اینجاست که او صدای شخصیت بلید را در صحنه پس از تیتراژ فیلم «جاودانگان» اجرا کرد و قرار است در فیلم مستقل (Blade) نقش اصلی را بازی کند.
۱۰. در فیلم (Captain America: The First Avenger)، در نمایشگاه استارک، یک مانکن با عنوان (The Burning Man) وجود دارد که اشارهای به شخصیت «مشعل انسانی»، یکی از اولین ابرقهرمانان مارول است.
دنیای سینمایی مارول با ترکیبی از خلاقیت، نوآوری و روایت داستانهایی جذاب، نه تنها طرفداران سینما را مجذوب خود کرده، بلکه تأثیری عمیق بر صنعت فیلمسازی داشته است. این مجموعه با غلبه بر چالشهای فراوان و استفاده از فرصتها، به الگویی موفق برای حقنشرها یا فرنچایزهای سینمایی تبدیل شده است.
دنیای سینمایی مارول برای عاشقان سینما و فیلمبازها، نه تنها منبع سرگرمی، بلکه درسی ارزشمند درباره قدرت خلاقیت و پشتکار است. قهرمان مارولی مورد علاقه شما کیست؟ برایمان بنویسید.