درباره‌ «شوهر ایران خانم» پذیرفته شده در مرحله اول جشن مستند؛ 

روایتی نو از قصه شوهر آهو خانم!

- 5 دقیقه مطالعه
هنر مرجان خسروی کارگردان «شوهر ایران خانم» است که در قریب به نیم ساعت ما را پای درد دل ایران خانم و هوویش بنشاند و این بین‌ها هم با بی‌خیالی شوهر ایران حرصمان بدهد.

به گزارش فیلم نت نیوز، با پایان دور اول داوری در سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند، فیلم «شوهر ایران خانم» ساخته مرجان خسروی برای مرحله نهایی رقابت نزد داوران است.

احسان مفیدی کیا در یادداشتی درباره این فیلم که جوایز زیادی نیز گرفته نوشته است.

متن وی بدین شرح است: «همان سکانس معرفی و اسم مستند کافی است که بدانیم مرجان خسروی شرابی کهنه را در خمی نو ریخته، است. «شوهر ایران خانم» روایتی نوست از «شوهر آهو خانم» اثر جاودانه علی محمد افغانی، حالا چه فرقی دارد که سید میران نانوا در کرمانشاه باشد، یا سلطان محمد دامدار در ایل بختیاری، آهو باشد یا ایران، هما باشد یا سارا؛ داستان همان است. مردی ضعیف و سست عنصر که دو زن دارد، زنی مظلوم و محجوب که پای زندگی می‌ماند، و زن دیگر که جوانتر است و بر رویی دارد و بنایش بر ناسازگاری است و مدام ساز رفتن کوک می‌کند. از اینجا به بعد هنر مرجان خسروی است که در قریب به نیم ساعت ما را پای درد دل ایران خانم و هوویش بنشاند و این بین‌ها هم با بی‌خیالی شوهر ایران حرصمان بدهد. این قصه‌ی پرغصه‌ی تکراری زنان رنج کشیده‌ی این سرزمین است که در جوامع سنتی‌تر، هنوز هم تحت ظلم سنت‌هایی هستند که حالا دیگر خیلی از تاریخ انقضایشان گذشته است.

فارغ از اینکه زمانه‌ امروز و جوامع شهری خیلی متفاوت از تابلویی است که خسروی از یک خانواده‌ی ایرانی نشان‌مان می‌دهد، قاب‌بندی، پرداخت بصری، نوع تدوین و شخصیت‌ها باعث می‌شود که مخاطب پای این داستان مکرر بنشیند و دل بدهد به حرف هووها و به هر کدامشان از جهتی حق بدهد. از این رو می‌توان گفت که مهدی آزادی، فیلمبردار نامدار سینمای مستند، نفش بسزایی در جذابیت مستند مرجان خسروی دارد. او مزد زحمتش را نیز با یک جایزه معتبر بین المللی برده است. همچنین لقمان سخنور در کسوت تدوینگر، فضای خوبی از کار درآورده و در کنار دیگر عوامل زمینه‌ساز یک مستند کوتاه یک‌دست و منسجم با ساختاری قوی و قابل توجه شده است.

جایزه بهترین مستند کوتاه از سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند هات داکس، منتخب بهترین فیلم‌برداری در سی و یکمین جشنواره کمرا ایمیج، موفقیت در جشنواره بیگ اسکای در سال ۲۰۲۳ و راه یافتن به اسکار ۲۰۲۴، بخشی از موفقیت‌های این مستند تحسین شده است. خسروی پیش از این نیز با آثاری مثل «برف می‌نامد» و «رویای یک اسب» نشان داده بود که راه ورود به جشنواره‌های بین المللی را خوب بلد است. او اکنون یکی از بانوان به نام در سپهر مستندسازی ایران است و چنانکه پیداست در آینده نیز بیشتر از آثارش و موفقیت‌های او خواهیم شنید.»

جشن مستقل سینمای مستند ایران رویدادی سالانه است که با همکاری انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند و انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و زیر نظر هیات رئیسه جشن برگزار می‌شود.

این جشن در دوره سیزدهم به ریاست محمد شکیبانیا به شیوه آکادمی داوری و اختتامیه آن ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

 

برچسب‌ها: آکادمی سینمای مستند ایران،سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند،شوهر ایران خانم
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها