بازیگر مطرح سینما و تلویزیون ایران اعتقاد دارد سامان مقدم کارگردانی است که ذائقه مخاطبان را بهخوبی میشناسد.
به گزارش فیلمنت نیوز، فیلم «نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا» یکی از آثار پرمخاطب دهه ۱۳۹۰ سینمای ایران است که بهتازگی توسط پلتفرم فیلمنت در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. به این مناسبت، پیشنهاد میکنیم بخشهایی از گفتوگویی با رضا ناجی، بازیگر هر دو قسمت «نهنگ عنبر» را بخوانید. این گفتوگو توسط ساناز قنبری انجام شده و در شماره ۴۸۷۷ روزنامه جام جم مورخ ۱ مرداد ۱۳۹۶ به چاپ رسیده است. آنچه در ادامه خواهید خواند، بخشی از این گفتوگو است که به همکاریهای رضا ناجی با سامان مقدم، بهخصوص دو قسمت «نهنگ عنبر»، و تجربه بازی ناجی در آثار طنز اختصاص دارد.
رضا ناجی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران است که نقش های ماندگار زیادی بازی کرده و خاطرات خوشی را برای نسل دیروز و امروز رقم زده.
او با این که سالها پیش خرس نقرهای جشنواره برلین را برای بازی در فیلم «آواز گنجشکها» به کارگردانی مجید مجیدی با خود به ایران آورد، اما هیچگاه اهل بزرگنمایی خود نبود و همیشه آرام و بی سروصدا کارش را ادامه داده. فیلمهای «بچههای آسمان»، «تولد یک پروانه»، «باران»، «بید مجنون»، «باغهای کندلوس»، «یک قدم تا خدا»، «من و زیبا»، «ترنج» و سریالهای «من پلیس نیستم» و «دردسرهای زیبا» از جمله کارهایی هستند که ناجی در آنها به ایفای نقش پرداخته.
بازی ناجی در فیلم سینمایی «نهنگ عنبر ۲» به کارگردانی سامان مقدم بهانهای شد برای گفتوگو با او که ظاهرا از بیمهری سینما به بازیگران موسپیدکرده گلایهها دارد.
در «نهنگ عنبر ۱» سامان مقدم از من دعوت به بازی کرد و در نهایت از نتیجهاش راضی بود. بعد از آن هم برنامه «گاراژ ۸۸۸» را به کارگردانی سام کلانتری برای شبکه نمایش خانگی تهیه کرد و دوباره در آنجا هم با ایشان همکاری داشتم تا رسید به فیلم «نهنگ عنبر ۲» و سریال «دیوار به دیوار» که در ایام نوروز به کارگردانی ایشان در شبکه ۳ پخش شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. کلا سامان مقدم کارگردان کاربلدی است که ذائقه مخاطب را میشناسد و میداند در هر زمانی چه بسازد که به دل مردم بنشیند.
«نهنگ عنبر ۲» ادامه داستان زندگی ارژنگ صنوبر (با بازی رضا عطاران) است. در این قسمت هم مانند سری اول داستان، نقش دوست پدر ارژنگ صنوبر را بازی می کنم که همیشه کنارش است و کمکش میکند. «نهنگ عنبر ۲» طنز خوبی دارد که مردم آن را دوست دارند و بعد از بازی در آن مثل همیشه هر جا که من را میبینند ابراز لطف و تشکر میکنند.
رضا عطاران ذاتا بازیگری کمدی است. ایشان طنز را به معنای واقعی کلمه میشناسد و بازیگری بسیار خوشرو و خوشصحبت است که به بازیگر مقابلش در ارائه نقش بهتر کمک میکند.
من هیچ وقت در بازیهایم ادا درنیاوردهام و مخاطب را گول نزدهام. درست است که دست ما در بازی طنز تا حدودی بسته است، اما این دلیل نمیشود که برای خنداندن مردم به هر حرف و حرکتی متوسل شویم. من کلا وقتی فیلمنامه را میخوانم دیگر رضا ناجی نیستم. کاراکتر را مال خودم میکنم و با آن زندگی میکنم. یعنی کاری میکنم که وقتی یکی فیلم را میبیند فکر میکند که انگار دارد در فیلم زندگی میکند.
نمیدانم، شاید بعد از حضور مداوم در چند کار طنز دیگر من را در نقشهای طنز ماندگار میبینند. طنز هم البته آدم خودش را برای کارگردانی، بازی و… میخواهد و خیلی وقتها کارهایی به اسم طنز ساخته میشود که اصلا طنز نیست. مردم هم متوجه این مسائل میشوند. چون آنها فیلمی را دوست دارند که بتوانند با آن همذاتپنداری کنند.