فلسطین مستندی درباره زنان را به اسکار فرستاد

- 2 دقیقه مطالعه
زمان مطالعه: 2 دقیقه

مستند «خداحافظ طبریه» به عنوان نماینده رسمی سینمای فلسطین در اسکار ۲۰۲۴ معرفی شد.

به گزارش فیلم نت نیوز نقل از اسکرین، مستند «خداحافظ طبریه» ساخته «لینا سوآلم» به عنوان نماینده رسمی سینمای فلسطین در جوایز اسکار ۲۰۲۴ معرفی شد.

در این فیلم هیام عباس کارگردان و بازیگر مطرح فلسطینی در فیلم دخترش لینا سوآلم مقابل دوربین رفته که روایتگر زندگی چهار نسل از زنان فلسطینی است.

مستند «خاداحافظ طبریه» در نخستین نمایش جهانی خود در بخش جنبی جشنواره ونیز روی پرده رفت و پس از آن در جشنواره‌های تورنتو و شیکاگو نیز نمایش داده شد و به زودی در جشنواره مستند لایپزیگ و جشنواره لندن نیز به نمایش در آمد.

سینمای فلسطین تاکنون دو بار با فیلم‌های «اکنون بهشت» (۲۰۰۵) و «عمر» (۲۰۱۳) هر دو از ساخته‌های «هانی ابو اسعد» به جمع نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم بین‌المللی جوایز اسکار راه یافته است.

بر اساس جدیدترین قوانین اسکار، فیلم‌ها برای داشتن شرایط رقابت در شاخه فیلم بین‌المللی باید در فاصله زمانی اول دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر ۱۴۰۱) تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ (۹ آبان ۱۴۰۲) حداقل هفت روز اکران پیاپی تجاری همراه با بلیت فروشی داشته باشند.

برای اینکه فیلم‌ها راحت‌تر الزامات آکادمی را برآورده کنند، آکادمی اجازه واجد شرایط شدن فیلم‌ها با اکران در خارج از کشور مبدا (کشور معرفی کننده) را نیز می‌دهد، مشروط بر اینکه فیلم در خارج از ایالات متحده و قلمروهای آن برای حداقل هفت روز متوالی در یک سینمای تجاری همراه با بلیت فروشی اکران شود.

در صورتی که هر نسخه‌ای از فیلم قبل از اکران عمومی، نمایش داده شود، این فیلم دیگر واجد شرایط برای رقابت در شاخه فیلم بین‌المللی جوایز اسکار نخواهد بود. اکران غیرسینمایی شامل نمایش فیلم در سامانه‌های نمایش آنلاین (پلتفرم‌های آنلاین)، عرضه از طریق دی‌وی‌دی و یا نمایش در بستر اینترنت و حتی نمایش در خطوط هوایی می‌شود.

همچنین آثار انیمیشن و مستند بلند نیز می‌توانند در این شاخه به عنوان نماینده رسمی کشورها به آکادمی معرفی شوند و حداقل ۵۰ درصد از دیالوگ‌های فیلم باید به زبان غیرانگلیسی (زبان کشور مبدا) باشد و اضافه کردن زیرنویس انگلیسی ضروری است.

چنانچه فیلمی بخواهد نماینده رسمی سینمای یک کشور در جوایز اسکار باشد، باید کنترل هنری بر آن فیلم به عهده اتباع آن کشور باشد (یعنی بخشی عمده‌ای از عوامل اصلی فیلم از کشور معرفی کننده باشند).

دوره گذشته در ابتدا ۹۳ کشور فیلم نماینده خود را برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی به آکادمی معرفی کردند. طی مرحله نخست ۱۵ فیلم به عنوان نامزدهای اولیه و در نهایت ۵ فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این شاخه از طریق رای‌گیری از اعضای آکادمی انتخاب شدند و سرانجام در مراسم اعطای جوایز فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» ساخته «ادوارد برگر» از آلمان برنده اسکار بهترین فیلم خارجی سال شد.

سینمای ایران فیلم «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی را به عنوان نماینده رسمی خود در اسکار ۲۰۲۴ برگزیده است.

نود و ششمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۱۰ مارس (۲۰ اسفند ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.

ترجمه: ایسنا

برچسب‌ها: اسکار،برگزیده،خداحافظ طبریه،فلسطین
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها