مستر کلاس جدید آشپزی در فیلم‌نت/ تغذیه آگاهانه را یاد بگیریم

- 6 دقیقه مطالعه
مایکل پولان در مستر کلاس «تغذیه آگاهانه» به‌جای آنکه دستورالعمل‌های محدودکننده بدهد، مجموعه‌ای از اصول ساده ای پیشنهاد می‌کند که می‌توانند بخشی از سبک زندگی شما باشند.

به گزارش فیلم نت نیوز، مایکل پولان نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر موفق حوزه تغذیه، در مسترکلاسی با عنوان «تغذیه آگاهانه» (Michael Pollan Teaches Intentional Eating)، مخاطبان را به نگاهی دوباره به رابطه‌شان با غذا و انتخاب‌های روزمره‌شان در برابر صنعت خوراک دعوت می‌کند. این دوره، یکی از دوره‌های آموزشی پلتفرم مسترکلاس است که در سال ۲۰۲۲ منتشر شده و در قالب ۱۳ بخش آموزشی، با مجموع بیش از سه ساعت و نیم محتوای ویدیویی ارائه می‌شود که هم اکنون در فیلم نت با زیرنویس فارسی در دسترس شما مخاطبان عزیز قرار گرفته است.

مستر کلاس تغذیه آگاهانه با مایکل پولان  در فیلم نت

پولان که بیش از سه دهه در زمینه‌ تاثیرات زیست‌محیطی، فرهنگی، سیاسی و شخصی غذا پژوهش کرده است از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های جریان «بازگشت به تغذیه اصیل و طبیعی» به‌شمار می‌رود. آثار شاخص او همچون دردسر همه‌چیزخوار (The Omnivore’s Dilemma)، در دفاع از غذا (In Defense of Food)، قوانین غذا (Food Rules) و چگونه ذهن خود را تغییر دهیم (How to Change Your Mind)، هرکدام در زمان انتشار خود، به آثاری جریان‌ساز در حوزه تغذیه، کشاورزی و سلامت بدل شده اند.

مستر کلاس: تغذیه آگاهانه با مایکل پولان

ساختار دوره و موضوعات اصلی

این مسترکلاس با نگاهی تحلیلی به صنعت غذا آغاز می‌شود و سپس وارد حوزه‌های عملی و فردی می‌شود. سرفصل‌های اصلی دوره عبارت‌اند از:

  • بازشناسی رابطه فرد با غذا
  • معرفی زنجیره‌های مختلف تامین غذا (از کشاورزی صنعتی تا تولید محلی)
  • بررسی مفهوم «غذای واقعی» در برابر مواد غذایی فرآوری‌شده
  • تحلیل نقش مصرف گوشت و جایگزین‌های آن
  • ساده‌سازی تصمیم‌گیری‌های غذایی با چند اصل کلیدی
  • بررسی اثرات اقتصادی، سیاسی و اخلاقی انتخاب‌های تغذیه‌ای
  • تقویت مهارت آشپزی خانگی برای افزایش کنترل بر تغذیه
  • تاکید بر بعد اجتماعی و فرهنگی غذا خوردن

پولان در طول این دوره، با نگاهی منتقدانه به ساختار صنعتی و بازاری غذا، تلاش می‌کند مخاطب را از مصرف‌کننده‌ای منفعل، به تصمیم‌گیرنده‌ای آگاه و مستقل بدل کند.

مزایا و رویکرد دوره

نقطه قوت اصلی این مسترکلاس، فاصله گرفتن از زبان متعارف رژیم‌های موقت و تجویزهای دستوری است. پولان به‌جای آنکه دستورالعمل‌های محدودکننده بدهد، مجموعه‌ای از اصول ساده ای پیشنهاد می‌کند که می‌توانند بخشی از سبک زندگی شما باشند. از جمله:

  • «غذا بخور. نه زیاد. بیشتر گیاهی.»
  • «چیزی را نخور که مادربزرگت آن را غذا نمی‌دانست.»
  • «اگر روی بسته‌بندی‌اش ادعای سلامت می‌کند، شک کن.»

او در عین حال با تاکید بر لذت، تنوع و ریشه‌داری غذا در فرهنگ، در تلاش است تعادلی میان آگاهی و شادی در تجربه غذا خوردن برقرار کند.

نقدها و ملاحظات

گرچه دوره زبانی ساده و بیانی محاوره ای دارد، اما بخشی از مفاهیم آن به بستر فرهنگی و اقتصادی غرب، به‌ویژه ایالات متحده گره خورده است. دسترسی آسان به مواد غذایی ارگانیک، فروشگاه‌های متنوع و امکان انتخاب‌های آگاهانه، در بسیاری از کشورها – از جمله ایران – محدودتر است و نیازمند تطبیق‌پذیری محلی است.

با این حال، اصول بنیادین دوره همچنان قابل پیاده‌سازی‌اند: مثل کاهش مصرف غذاهای فراوری‌شده، بازگشت به آشپزی خانگی، افزایش آگاهی نسبت به منشا غذاها و توجه به آثار اجتماعی مصرف.

جمع‌بندی

«تغذیه آگاهانه با مایکل پولان» دعوتی به فکر کردن در شیوه زندگی کردن است. پولان با اتکا به سال‌ها تحقیق و نگارش، به مخاطب یاد می دهد که چگونه می‌توان با انتخاب‌های روزمره تغذیه، بر سلامت فردی، پایداری محیط زیست و عدالت اجتماعی تاثیر گذاشت آن هم بدون آنکه لذت غذا خوردن را فدای ایدئولوژی یا فشارهای فرهنگی کرد.

این دوره برای برای کسانی که به جای رژیم‌های موقت، به‌دنبال ایجاد تغییراتی ماندگار، انسانی و واقع‌گرایانه در سبک زندگی خود هستند پیشنهادی مناسب است.

برچسب‌ها: آشپزی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پربازدیدها