همه چیز درباره فیلم «بی سروصدا»
«بیسروصدا» به کارگردانی و تهیهکنندگی مجیدرضا مصطفوی و نویسندگی مهیار حمیدیان و مجیدرضا مصطفوی است که در سال ۱۴۰۲ ساخته شد. این فیلم با حضور پیمان معادی، فرشته حسینی، هانیه توسلی و مهران غفوریان، روایتی اجتماعی و تلخ از خشونت پنهان، سرکوب فردی و شکستهای ناگفته شخصیتها را به تصویر کشیده است. این فیلم برای اولین بار در چهل و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم سائو پائولو به نمایش درآمد و مورد تحسین قرار گرفت. «بیسروصدا» از چهارشنبه ٢٤ اردیبهشت ماه با روایتی واقعی از یک داستان ملتهب در سینماهای سراسر کشور اكران شد.
خلاصه داستان فیلم بی سروصدا
«بیسروصدا» داستان آدمهاییست که در لایههای مختلف اجتماع، زیر فشار سکوت، فرسایش و فروپاشی، به مرز انفجار نزدیک میشوند. فیلم بهجای تکیه بر روایت خطی، بر حس، میزانسن و نشانههای بصری تمرکز دارد؛ جایی که واژهها کمکم فراموش میشوند و زخمهای خاموش، خودشان زبان پیدا میکنند.
بازیگران فیلم بی سروصدا
پیمان معادی (سیامک)، هانیه توسلی (مژگان)، فرشته حسینی (لیلا)، مهران غفوریان (رفیع)، محمد شاکری (سمیر)، مهدی حسینینیا، مسعود کرامتی، محمد زارع، عباس ایمانی، محمود موسوی، شیرین ضابطیان، امیر جنانی، صفر محمدی، حاتم مشمولی
عوامل فیلم بی سروصدا
عوامل فيلم سينمايی «بی سرو صدا» عبارتند از مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، تدوين: بهرام دهقان، طراحی و تركيب صدا: بهمن اردلان، موسيقی: حامد ثابت، مدیر تولید: مهدی مهابادی، طراح صحنه: حسن روحپروری، طراح لباس: ندا نصر، طراح گریم: محسن دارسنج و مهرنوش سلیمی، صدابردار: بابک اخوان و محمود کاشانی، طراح جلوههای بصری: فريد ناظر فصيحی، طراح جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک، برنامهریز و دستیار يک کارگردان: ایما استمراری، عکاس: فتاح ذینوری، جانشین تولید: امید میرزازاده، منشی صحنه: ماریا میرنژاد، عکاس: فتاح زینوری.
نمایشها و جوایز فیلم بی سروصدا
«بیسروصدا» برای نخستینبار در چهلوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم سائو پائولو (برزیل) اکران شد و بازخورد مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد. دومین حضور جهانی آن در جشنواره فیلم هانوی (ویتنام) بود؛ جایی که در چهار رشته نامزد شد و سه جایزه مهم شامل بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد را به دست آورد.
وضعیت اکران فیلم بی سروصدا
بنا بر این بود که فیلم «بیسروصدا» در بخش ویژه جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ نمایش داده شود، اما بهدلیل ممیزیهای محتوایی و مخالفت بخشی از اعضای شورای نمایش، این اتفاق نیفتاد. در نهایت فقط یک سانس خصوصی در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ برای اهالی رسانه و منتقدان برگزار شد و فیلم با اصلاحات ۲۰ دقیقهای روبهرو شد. این فیلم سینمایی پس از فراز و نشیبهای بسیار و پس از ١٨ ماه پروانه نمايش خود را دریافت کرد و از چهارشنبه ٢٤ اردیبهشت ماه با روایتی واقعی از یک داستان ملتهب در سینماهای سراسر کشور اكران شد.
نقدو بررسی فیلم بی سروصدا
«بیسروصدا» اثری است درباره زوال و فرسایش انسانها در دل جامعهای بیصدا و بیپناه. خشونتی که نه فریاد دارد و نه خون، اما از هر زخم عمیقتر است. مصطفوی با بهکارگیری نمادهایی چون آتش و برف، تضاد میل به نابودی و انکار آن را تصویر میکند. الاغها بهعنوان استعارهای از مردم فرودست، نشانگر روند بهرهکشی و حذف در ساختار اجتماعی هستند. آتش که ابتدا بهعنوان ابزاری برای نابودی ملخها مطرح میشود، در پایان به تصویری از نابودی درونی شخصیتها بدل میشود.
فیلم بهجای پاسخدادن، حس و حال شخصیتها را منتقل میکند؛ روایتش کند و سکوتمحور است، اما این سکوت در دل خود فریادی نهفته دارد. برخی صحنهها از ریتم میافتند، اما این کندی در راستای فضای روانی اثر باقی میماند.
«بیسروصدا» فیلمیست پر از دردهایی که فریاد نمیشوند. تجربهای بصری و مفهومی که در ظاهر ساده است اما لایههای پیچیده روانی دارد. در جهانی که سکوت هم ابزار خشونت است و هم نشانه قربانی بودن، این فیلم مثل زخمیست که با نور کمسو دیده میشود، اما تا مدتها از ذهن تماشاگر پاک نمیشود.
پوستر فیلم بی سرو صدا
عکس های فیلم بی سروصدا
عکاس: فتاح ذی نوری