«وحشی» و مکملهایی که میدرخشند
به گزارش فیلم نت نیوز، در جان بخشیدن به شخصیتهایی که زاییده ذهن و تخیل نویسنده هستند، نخست کارگردان و سپس بازیگر، نقشی کلیدی دارند. کارگردان به عنوان یکی از عناصر خلاقه، با انتخابهای خود به شخصیتها هویت بخشیده و آن را باورپذیر میسازند؛ از شخصیتهای اصلی تا مکملها. در وهله بعد، خود بازیگر است که با درک درست نقش و کلنجار رفتنهای مداوم کیفیت والاتری به آن میبخشند. حال وقتی این دو عنصر کلیدی در تعامل کامل به یکدیگر قرار میگیرند، یک فیلم یا سریال چند پلهای بالاتر رفته و مخاطب بیشتری را به سمت خود میکشاند. بازیگران نقشهای مکمل با وجود آن که نسبت به اصلیها مدت زمان کمتری جلوی دوربین قرار دارند اما نقش مهمی در پیشبرد داستان دارند و در عین حال، فضایی را برای هر چه بهتر دیده شدن قهرمان و ضدقهرمان فراهم میکنند به ویژه در سریالها که شخصیتها بیشتر بوده و مکملها نقشی کلیدی در عرض بخشیدن به داستان دارند. در سالیان اخیر و برخلاف گذشته، بازیگران نقشهای مکمل بیشتر به چشم تماشاگران آمده و همین امر نیز تاثیر مستقیم روی کیفیت نقشآفرینیها داشته است. در بین سریالهای پلتفرمی این روزها، «وحشی» به کارگردانی هومن سیدی و محصول فیلمنت از این بابت کیفیت خوبی داشته و چند بازیگر مکمل تماشاگران خود را غافلگیر کردهاند که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم.
احسان امانی
از آن دسته بازیگرهایی که فارغ التحصیل رشتهای متفاوت با سینما بوده و برخلاف بسیاری از بازیگران، در دهه پنجم زندگی خود وارد عرصه بازیگری شده است. احسان امانی در بیست سالی که مشغول بازیگری بوده به یک تیپ مشخص رسیده و آن را در نقشهای مختلف گسترش داده است. شخصیت نیکمنش یا همان نیک در سریال نیز کاملا وجوه تیپیک داشته و تماشاگر نمونههای مشابه آن را در آثاری که بخش مهمی از آن در زندان میگذرد، دیده است؛ زندانی قدیمی بند که ارج و قربی نزد هم سلولیها داشته و حتی غذای زندان را نمی خورد. کم حرف بودن نیک، فرصت خوبی را در اختیار امانی گذاشته تا بیشتر روی نگاه و زبان بدن تمرکز کرده و مرموز بودن نیک را به شکلی مطلوب به تصویر بکشد.
علیرضا ثانیفر
سلطان نقشهای مکمل در فیلمها و سریالها که کمتر تماشاگری او را در نقش اول به خاطر دارد اما ذهنش سرشار از نقش مکملهای درخشان اوست. بازپرس موحدی در نگاه نخست شبیه به نمونههای مشابه پیش از خود به نظر می رسد اما در مدتی کوتاه این شباهتها رنگ میبازد. بازپرس خونسرد و آرامی که نگاه پنجاه پنجاهی به داود اشرف به عنوان متهم دارد. در عین حال، همان سوءظن همیشگی نسبت به متهم را میتوان در چشمان ثانیفر مشاهده کرد. بازپرس موحدی جزو شخصیتهایی است که در قسمتهای آتی پررنگ تر و فضای بیشتری هم برای درخشش بازیگر آن فراهم خواهد شد.
نادر شهسواری
ایفای نقش پدرها و مادرها، کاری آسان اما در عین حال دشوار به نظر میرسد که میتواند یک بازیگر را به کلیشهای تمام عیار تبدیل کند. نادر شهسواری هم به مانند امانی در سنین بالا وارد این عرصه شده اما جلوی دوربین کاملا مسلط به نقش است. او پس از شنای پروانه، در «وحشی» در نقش پدر داود اشرف ظاهر شده و به قدری راحت و بیتکلف است که تمام قد به باور تماشاگران خود مینشیند. برای مثال تنها کافی است به سکانس طولانی گفتگوی او با همسرش و داود در اتومبیل توجه کنید.
مهری برجعلیزاده
یکی دیگر از برگ برندههای سیدی در این سریال که پیش از این سابقه بازیگری نداشته و به نوعی نابازیگر به حساب میآید. اما دقیقا همان چیزی است که «وحشی» به آن نیاز داشته و میزان باورپذیریاش را دو چندان میکند؛ مادری از طبقه پایین جامعه که یکی از پسران خود را بیست سال پیش از دست داده و حال تنها امیدش داود است. بگومگوهای او با شوهرش نیز از جنس زوجهایی است که سالها زیر یک سقف بوده و حال کوچکترین حرفی میتواند به یک جرقه اساسی ختم شود. سکانس دونفره او با جواد عزتی در حالی که دختر کم سن و سال همسایه را برای ازدواج با داود در نظر گرفته، نقطه اوج کار برجعلیزاده است که قطعا پس از این سریال پیشنهاد بازی در آثار دیگری را دریافت خواهد کرد.
سیدحسن حسینیان
یکی دیگر از نقشهای مکمل دیدنی سریال که تنها در یک قسمت و چند سکانس حضور دارد اما نگاه تماشاگر را کاملا معطوف خود میکند فرامرز سلطانی مرد میانسال از پا افتادهای است که در آلونکی حاشیه ریل راه آهن همراه نوه و همسری که در گوری در اتاق مجاور خفته، زندگی میکند.
سلطانی به قصد تلکه و حقالسکوت گرفتن از داود او را به خانهاش کشانده اما در نهایت خود به واسطه قلب مریضاش میمیرد. دیالوگ نقش مهمی در شکلگیری این شخصیت داشته که حسینیان هم در ادای آن سنگ تمام گذاشته و شخصیتی را خلق کرده که گوشهای از ذهن تماشاگران خود باقی میماند.
محمد جلیلوند
سریال وحشی فقط در فیلم نت